מה ההבדל בין טוטאל לוס ואובדן להלכה?

תהליך הגשת חוות דעת של שמאי
קל גד שמאים

קל גד שמאים

קל-גד שמאים הינה חברת שמאות רכב וותיקה הפועלת ברחבי הארץ. מהווים סביבת עבודה מהמתקדמות בענף וכל אופן הניהול והטיפול בתיק/באירוע – הן ע"י השמאים המקצועיים והן ע"י צוות המנהלה.

מה ההבדל בין טוטאל לוס ואובדן הלכה? אם ישנו דבר המשותף לכל הנהגים הוא הרצון האמיתי לא להיות מעורבים בתאונת דרכים. לא משנה מהו היקף הנזק הנגרם בעקבות התאונה הרי שעצם האירוע הלא השגרתי, ישנה תחושה גדולה של בהלה.

בפועל, אתם יכולים להיות נהגים טובים ושומרי חוק, אך מספיק שהנהג שמאחור או מלפנים לא מציית לתמרורים או לחוקי התנועה, אתם עלולים למצוא עצמכם מעורבים בתאונה.

אז לפני הכל – סעו בשלום וחיזרו בשלום! עם זאת, במידה וגם אתם הייתם מעורבים בתאונת דרכים והרכב שלכם ניזוק, הרי שחשוב לבדוק אותו על ידי שמאי רכב. ישנם רכבים שמידת הפגיעה בהם קטנה והם יכולים לשוב במהרה לכביש, אך ישנם מקרים אחרים לגמרי. רכבים בסטטוס של טוטאל לוס ושל אובדן להלכה. הכירו גם אתם את ההבדל בין הסטטוסים השונים:

טוטאל לוס: על מה בדיוק מדובר?

הפירוש בעברית לצמד המילים באנגלית הוא "אובדן מוחלט". המשמעות היא שאת הרכב לא ניתן לתקן כלל, זאת לאחר פגיעה משמעותית בו. חשוב להבין כי גם בעקבות תאונות שטחיות שהנהגים יוצאים מהן ללא כל פגע, הרכבים יכולים להיות בסטטוס של אובדן מוחלט. מתי זה קורה? כל עוד השמאי יקבע כי הרכב יצא מכלל שימוש, או במקרים בהם הנזק שברכב עומד על יותר מ-60% מערכו.

שימו לב: לא תמיד האובדן המוחלט יוצמד לרכבים שהיקף הנזק בהם כה רב, ולעתים – אף יהיה ניתן לתקנם. במקרים בהם נדרש תיקון בעלות של 60% מערך הרכב, גם אז יקבע השמאי כי הרכב הגיע לטוטאל לוס. שמאים מגדירים רכבים בסטטוס זה בין היתר על מנת למנוע מקרים בהם רכבים שעברו יותר מדי טיפולים ותיקונים, יעלו חזרה על הכביש ויסכנו את שלום הנהגים.

מה ההבדל בין טוטאל לוס ואובדן להלכה?

אובדן להלכה – מה חשוב לדעת?

רכב שהוצמד לו הסטטוס של אובדן להלכה, הוא רכב שיתוקן וישוקם ויעבור הלאה אל סוחרים או רוכשי רכבים חיצוניים. בשונה מהטוטאל לוס שמדבר על 60% ערך, כאן מדובר על כ-50% מערך הרכב בכל הקשור להיקף הנזק. כמו כן, כאן אין כל מניעה להשיב את הרכב חזרה לכביש. לעתים, הרכב נמכר לחברות המעוניינות לקנות רכבים לפירוק. כך או כך, בעל הרכב הנוכחי שרכבו הוגדר "אובדן להלכה", יקבל את מלוא הסכום מחברת הביטוח שלו.

מאחר ועדיין מדובר על אחוזי פגיעה גבוהים יחסית, לא תמיד יהיה משתלם לתקן את הרכב. עם זאת, חשוב לדעת כי הסטטוס החדש של הרכב ירשם ברישיון הרכב – זאת על מנת ליידע בצורה שקופה והוגנת את הרוכשים הבאים של הרכב במידה והוא אכן יוצע למכירה.

איך תבחרו שמאי לרכב?

במקרה בו גם אתם עברתם תאונה ואתם זקוקים להערכת שמאי, דעו על פי אילו פרמטרים לבחור אותו:

  • ניסיון השמאי: שמאי בעל ניסיון יוכל לשרת אתכם על הצד הטוב ביותר. הערכת השמאי חייבת להתבסס על חוות דעת אובייקטיבית המשקפת אך ורק את מצב הרכב. הניסיון לא מאפשר לשמאי רק להעריך את הסטטוס של הרכב בצורה מדויקת יותר, אלא גם מהר יותר.
  • איגוד השמאים: בעת שאתם עובדים עם שמאי שחבר באיגוד השמאים, אתם יכולים לדעת בבירור כי אתם עובדים עם שמאי מקצועי ומוכר. האיגוד דואג לחדד נהלים, להציע השתלמויות ולשתף בתכנים מקצועיים שמאפשרים לכל שמאי להעניק שירות טוב יותר.
  • זמינות: לאחר תאונת דרכים, אתם צריכים לטפל בכמה שיותר דברים וכמה שיותר מהר. חשוב מאד שהשמאי יהיה זמין ונכון לבצע עבורכם את הבדיקה מהר ככל הניתן.

אז מה ההבדל בין טוטאל לוס לאובדן הלכה? אם אתם צריכים עוד תשובות בנושא – דברו איתנו!

עוד יכול לעניין אתכם:
– שמאי רכב בחיפה

אולי גם יעניין אותך...

שמאי רכב החיפה

שמאי רכב בחיפה

כיצד מוצאים שמאי רכב טוב באזור חיפה ולמה יש לשים לב כאשר אתם בוחרים בשירות? במידה ואתם זקוקים לשירות של שמאי רכב בחיפה או בכל מקום בארץ-

למאמר המלא »